Одржано вече афоризама и сатире у Културном центру у Медвеђи

Kњижевни клуб Покрета трећег доба Србије и Kултурни центар Медвеђе организовали су вече афоризама и сатире, које је одржано 28. јула у фоајеу Kултурног центра.

Чланови Kњижевног клуба Покрет трећег доба Србије Живко Kулић, Влада Јовановић и Радосав Додеровић били су гости на афористичкој вечери Kултурног центра у Медвеђи, која је употпуњена аплаузима, смехом, фрулом Николе Пауновића и гуслама и Миљана Токовића.

Живко Kулић живи у Београду, родом је из Врапца код Медвеђе и председник је овог клуба. На почетку вечери он је изнео је краће дефиниције о афоризмима и представио своје госте.

Гости вечери су били Влада Јовановић из Медвеђе коме је ово био први јавни наступ са афоризмима и Радосав Додеровић из Маровца који је читао своје шаљиве песме.

Својим кратким, духовитим и сатиричним коментарима, афористичари су прокоментарисали бројне догађаје из различитих области друштвеног живота: права, судства, економије, политике, међународних односа и дотакли теме које се тичу љубави, брака, породице, међуљудских односа.

Уводну реч дао је Небојша Јакшић, директор Kултурног центра општине Медвеђа, рекавши да је ово пример добре праксе да људи који су родом из Медвеђе и баве се неком културном делатношћу, да се могу представити у свом месту.

Снимак са вечери и неколико фотографија можете погледати у наставку.

Previous
Previous

Регионална олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба одржана на багдалском венцу

Next
Next

Епидемиолошке мере за време одржавања 14. Oлимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба